Education Academy | Hilde Heuninck

Hilde Heuninck

Bio

Hilde begeleidde in de voorbije jaren een kleine 1000 kinderen met leermoeilijkheden. Ze hebben haar ontzettend veel geleerd.

Zo leerde ze bijvoorbeeld dat niet één kind uit vrije wil leermoeilijkheden ontwikkelt en zag ze geen enkel kind dat fouten maakte om haar te irriteren. Ze merkte dat de manier waarop je iets aanbrengt en een kind laat oefenen invloed heeft op het leereffect. En ze ondervond dat alle kinderen opfleuren in een enthousiaste, ondersteunende en humoristische omgeving.

Met andere woorden, ze leerde van hen dat zij niet kozen voor hun moeilijkheden en dat de stijl, de persoon, de tools en de kennis van hun begeleiders het verschil maken !

Daarom bundelt ze haar ervaring in boeken, ontwerpt ze leerspellen en geeft ze voordrachten.

CV Hilde Heuninck 1981: afgestudeerd als logopediste 1981: korte interim als schoollogopediste 1982: zelfstandige praktijk, hoofdzakelijk leerstoornissen 1984 - 1998: diverse opleidingen Kritische Ontwikkelingsbegeleiding, Feuerstein, ... 1984 - 1998: deelnemer intervisiegroep LOBUS (multidisciplinaire groep therapeuten, leerkrachten, zorgleerkrachten en arts werkend rond leerstoornissen) 2000: eerste publicatie (Nog lang niet uitgeteld, handboek + spelmateriaal gericht op het remediëren van het rekenen tot 1000) 2000 - heden: verzorgen van studiedagen en workshops bij SIG, CNO, Vives, Eekhout Academy, Education Academy, ea 2004: publicatie: De komma vertelt 2006 - 2020: meerdere publicaties: (praktijkboeken rekenwereld tot 20, 100 en 1000; praktijkboek metend rekenen, breuken begrijpen, Kijk de komma, Rekentopics)