Education Academy | KMO Portefeuille

KMO Portefeuille

Education Academy BV is een geregistreerd dienstverlener erkend door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille. Hierdoor kun je als éénmanszaak of als onderneming inschrijven voor een opleiding bij Education Academy en wordt er tot 30% van je inschrijvingsgeld betaald door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid.

Hoe kun je gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Als eerste moet je je onderneming registreren bij VLAIO. Dat kun je doen via deze link
https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen/registratie-van-een

Heb je meer info hierover nodig, bekijk dan eerst deze handleiding:
ICR7_OND-handleiding_steunaanvraag_eloket.pdf

Opgelet: voor een succesvolle registratie bij VLAIO moet je geregistreerd staan als zelfstandige in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Jij (of de onderneming waarvoor je werkt) moet dus in het bezit zijn van een geldig ondernemingsnummer.

Hoe vraag ik KMO-portefeuille voor een opleiding bij Education Academy aan?

 1. Na bevestiging van je inschrijving voor een opleiding bij Education Academy, ontvang je van ons een e-mail met de factuur. Geen mailtje ontvangen? Check zeker ook je ongewenste e-mails.

 2. Betaling BTW: enkel het bedrag exclusief BTW komt in aanmerking voor de betaling met de KMO-portefeuille. Het BTW-bedrag moet dus rechtstreeks betaald worden aan Education Academy BV.

  Belangrijke info:

  • Ben je een éénmanszaak of heb je een vennootschap: dan wordt de BTW meteen afgerekend bij je inschrijving, via het online betalingssysteem op de website.
  • Werk je voor een onderneming: dan moet het BTW-bedrag meteen via overschrijving door je werkgever betaald worden met vermelding van de gestructureerde mededeling, die je terugvindt op je factuur.

 3. Opstarten van je steunaanvraag: via de website van KMO-portefeuille kun je een projectaanvraag opstarten, dit via de roze knop. Meer info vind je hier: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

  Opgelet:
  Enkel het bedrag exclusief BTW komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Dus het is van belang dat je dit bedrag vermeldt als inschrijvingsgeld.

  Belangrijke info:
  NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten: 86905 Erkenningsnummer dienstverlener: DV.O242458 op naam van Education Academy BV.

 4. Storting van je eigen aandeel: na de bevestiging van je subsidieaanvraag ontvang je een e-mail met een aanvraag tot storting samen met de stortingsgegevens voor jouw eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.

 5. Betaling projectbedrag: zodra Sodexo de storting van jouw aandeel ontvangen heeft, stort de Vlaamse Overheid de subsidie ( de overige 30%). Je ontvangt hiervan een e-mail.

  Opgelet:
  Hiermee is het resterende bedrag nog niet betaald aan Education Academy. Je moet zelf nog het volledige projectbedrag overmaken, dit doe je door je opnieuw aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgens bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.

  Belangrijke:
  info Vul tijdens deze betaling de mededeling in die je terugvindt op de factuur van Education Academy voor de gekozen opleiding. Deze mededeling is identiek aan degene die je gebruikte voor de betaling van het BTW-bedrag.

 6. De betaling is nu 2 tot 3 weken onderweg vooraleer wij deze ontvangen en kunnen verwerken. Daarna ontvang je van ons een e-mail met daarin de definitieve bevestiging dat je betalingsprocedure is afgerond. Heb je deze e-mail niet ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via info@educationacademy.be.

KMO Portefeuille

Stappenplan

 1. Schrijf je in via https://www.educationacademy.be

 2. Betaal het BTW bedrag via de webshop aan Education Academy. De mededeling wordt automatisch vermeld.

 3. Vraag je steun aan via de website van de KMO-portefeuille.

 4. Stort je eigen aandeel aan SODEXO. Dit is 70 % van het totaalbedrag exclusief BTW.

 5. SODEXO stort de overige 30 % van het totaalbedrag.

 6. Betaal het volledige bedrag exclusief BTW aan Education Academy via de betaalknop op de website van KMO- portefeuille. Gebruik dezelfde mededeling als bij de betaling van de BTW.