Education Academy | Tabitha Zanen - van den Adel

Tabitha Zanen - van den Adel

Bio

Tabitha studeerde in 2011 af als fysiotherapeut en behaalde in 2015 mijn master of science kinderfysiotherapie. De afgelopen jaren heeft ze verschillende cursussen en congressen bijgewoond over fysiotherapie op de intensive care en/of kinder-intensive care. Na haar opleiding fysiotherapie is ze gestart met werken in een eerstelijnspraktijk en werkte ze hier zowel met volwassenen als met kinderen. Na het afronden van haar master kinderfysiotherapie is ze gaan werken in het Sophia Kinderziekenhuis.

Tabitha heeft als aandachtsgebied de klinische zorg en vroegmobilisatie op de kinder-intensive care. Ze behandelt daar kinderen, met verschillende ziektebeelden die vaak kritiek ziek zijn. Onderdeel van dit werk is mobilisatie en oefentherapie van kinderen aan de beademing en/of ECMO en ze is betrokken bij de werkgroep Vroeg Intensieve Neurorevalidatie. Daarnaast is ze onderdeel van het multidisciplinaire team de CHIL-poli (lange termijn follow up van kinderen met chirurgische aangeboren afwijkingen) en Neurofibromatose Type 1.

Sinds 2018 is ze betrokken onderzoek naar de implementatie van vroegmobilisatie op de kinder- intensive care. Ze participeert in het onderzoek naar de motoriek en conditie van kinderen met neurofibromatose type 1. Samen met het expertisecentrum ENCORE voor erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen wordt onderzoek gedaan naar de onderliggende oorzaak van motorische problemen bij deze kinderen en de mogelijkheden voor behandeling