Education Academy | Suzan Moors

Suzan Moors

Bio

Even voorstellen De aandachtsgebieden van Suzan zijn kinderlongziekten en kinderreumatologie. In de kliniek is ze betrokken bij patiënten met hart- en longaandoeningen op het kinderthoraxcentrum (KTC). Daarnaast werkt ze met name op de afdeling algemene kindergeneeskunde en de IC. Poliklinisch is ze betrokken bij het team voor thuisbeademing, kinderlongpoli en poli jeugdreuma. Ze onderzoekt de kinderen in samenwerking met de arts en stelt zo nodig een plan op voor de behandeling in de 1e lijn.

Het Erasmus MC is een CF behandelcentrum, waardoor ze veel ervaring heeft met deze patiëntengroep. Naast voornoemde poli’s is ze ook betrokken bij de Turner poli en de Prader-Willi poli waarbij ze motorische vaardigheden van de kinderen in kaart brengt en zonodig een behandelplan opstelt.

Werkervaring Na haar opleiding fysiotherapie heeft ze eerst enkele jaren in een 1e lijns praktijk gewerkt met volwassenen. Na een klein jaar in het buitenland met kinderen te hebben gewerkt, is ze in het Sophia kinderziekenhuis gaan werken. Ze geeft onderwijs aan studenten kinderfysiotherapie op het gebied van jeugdreuma en pulmonale aandoeningen bij kinderen. In het Erasmus MC is ze betrokken bij onderwijs over het bewegingsapparaat aan geneeskunde studenten.

Opleiding Ze heeft haar opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond in 2000. In 2008 heeft ze de kinderfysiotherapie opleiding afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.

Werkgroep Ze neemt deel aan de Nederlandse Health Professionals in de Kinderreumatologie (NHPKR).