Education Academy | Voordeel van podologisch onderzoek en behandeling bij pediatrische aandoeningen

Voordeel van podologisch onderzoek en behandeling bij pediatrische aandoeningen

Jorden Stroobants

Leerdoelen

 • De deelnemer krijgt een goed beeld van het verloop van een podologische consultatie.
 • De deelnemer vergaart een bredere kennis over mogelijke behandelingen bij pediatrische klachten.
 • De deelnemer weet wanneer een doorverwijzing naar een podoloog noodzakelijk is.
 • De deelnemer kent het belang van een goede multidisciplinaire aanpak.

Omschrijving

Podologie is de wetenschap, de kunde die zich bezig houdt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

Podologie streeft naar samenwerking met verschillende takken binnen zowel de medische als verzorgingssector. De patiënt krijgt de juiste begeleiding en, naargelang zijn klachten, zal hij correct doorverwezen worden naar de gespecialiseerde diensten. Dit stimuleert een sterke samenwerking tussen de professionele podoloog en verscheidene beroepsgroepen, zowel medisch/paramedische als uit de verzorgingssector.

De professionele podoloog kan een belangrijke schakel vormen tussen de diverse disciplines. Op basis van zijn/haar kennis over de oorzakelijke achtergrond van een klachtenbeeld, zal en kan hij/zij gericht en met de nodige ondersteuning doorverwijzen. Zo kunnen de arts en de professionele podoloog samen zorgen voor het herstel en het behoud van een goede gezondheid. Het belang van de patiënt staat altijd centraal.

PODOLOOG EN KINESITHERAPEUT Zowel de podoloog als de kinesitherapeut behandelen klachten van het bewegingsstelsel. Een professionele podoloog legt zijn focus op de klachten ter hoogte van de voet en dit in relatie tot het functioneren van het hele lichaam. Per definitie komen patiënten dus op consultatie bij een professionele podoloog voor klachten ter hoogte van voet en enkel, zoals peesontstekingen, orthopedische problemen, standsafwijkingen, reumatische klachten, en dergelijke meer. Maar evenzeer patiënten met rug-, knie- en heupklachten kunnen bij een professionele podoloog terecht. Deze klachten kunnen namelijk hun oorzaak vinden in het slecht functioneren van de voet.

Beide beroepen zijn dus complementair.

In de praktijk is het zo dat kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en chiropractoren de hulp van een professionele podoloog inschakelen voor het analyseren en/of conservatief corrigeren van standsafwijkingen of afwijkingen in bewegingspatronen.

Doelgroep

 • Kinesitherapeuten
 • Kinesitherapeuten (pediatrisch)
 • Kinderfysiotherapeuten
 • Oefentherapeuten
 • Kinderoefentherapeuten

Modules

Module 1


u tot u
Zaal 'Licht-Inval'

Sprekers

 • Jorden Stroobants is zaakvoerder en oprichter van Podologisch Centrum Kempen te Geel.

  In juni 2016 studeerde hij af als Bachelor in de Podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Tijdens zijn opleiding deed hij diverse stages in podologiepraktijken te Diest, Diepenbeek en Tienen. Verder liep hij ...

Voordeel van podologisch onderzoek en behandeling bij pediatrische aandoeningen
Jorden Stroobants
€ 75.00Incl BTW€ 61.98Excl BTW

Lesmomenten


 • u tot u
  Zaal 'Licht-Inval'

Accreditatie

 • Pro-Q-Kine (4 punten)