Education Academy | Marieke La Verge

Marieke La Verge

Bio

Marieke La Verge is kinderslaapoefentherapeute met een jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen met slaapproblemen en kinderen met prikkelverwerkingsproblemen. Marieke is naast oefentherapeut Cesar ook kinderoefentherapeut en gespecialiseerd in het observeren, in kaart brengen en stimuleren van de motorische en sensorische ontwikkeling van kinderen.

Ze is in 2000 afgestudeerd aan de de HBO opleiding Oefentherapie Cesar in Utrecht.

Na bijna 2 jaar korte en langere waarnemingen door het hele land én parttime in loondienst gewerkt te hebben heeft ze in 2002 de helft van de praktijk, toen nog aan de Boterstraat, overgenomen en ging ze samenwerken met Martine Kusen. In 2003 rondde ze de Post HBO Kinderoefentherapie af en een jaar later startte ze met de deeltijdse HBO opleiding leraar in het basisonderwijs (kortweg P.A.B.O.) om nog meer te leren over kinderen w.b. pedagogiek en didactiek. Deze rondde ze in 2006 af. In 2010 volgde ze de cursus Sensorische informatieverwerking voor kinderoefentherapeuten, kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Ondertussen begeleid ze in haar praktijk volwassenen en kinderen met klachten aan bijv. rug, bekken, nek en/of schouders. Deze klachten komen veelal voort uit een ongunstige manier van bewegen en er wordt tijdens de behandeling actief gewerkt aan het verbeteren daarvan.